портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Богородичному вшанували захисників України, які навесні-влітку 2022-го зупинили просування російських військ вглиб Донеччини

Опубліковано 11 травня 2023 року, 21:48

У Богородичному сьогодні, 11 травня, вшанували захисників України, які в результаті запеклих боїв на лінії Долина-Богородичне навесні-влітку 2022-го зупинили просування російських військ вглиб Донеччини, у бік Краматорська та Слов'янська. У вшануванні взяли участь представники обласної та місцевої влади, учасники тих боїв, родини загиблих воїнів. Супроводжував сьогоднішній захід військовий оркестр Оперативного командування «Схід», який створив неймовірну атмосферу вдячності й поваги до наших захисників і   впевненості в нашій Перемозі.

Богородичне свого часу пережило німецьку навалу та окупацію, але не пережило російської. Тут не залишилося жодної живої душі. На місці жвавого села – страшний болючий шрам, які залишили по собі росіяни.

Як наголошує начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, "загарбники планували встановити свою владу у цих місцях "назавжди", але  прорахувався, не взявши до уваги двох речей. Перше: ми - на своїй землі і змогли правильно вибудувати ешелоновані оборонні рубежі. Мені приємно усвідомлювати, що ми як обласна військова адміністрація долучилися до цієї справи. Друге, але напевно, найбільш важливе – майстерність, відданість та завзятість наших воїнів".

- Мав нагоду й честь сьогодні поспілкуватися і з учасниками минулорічних боїв, і з родинами загиблих воїнів. Бути поруч з ними, підтримувати,  разом захищати та розбудовувати Україну - для мене та команди Донецької обласної військової адміністрації це не просто слова. Дякую кожному й кожній, хто ціною неймовірних зусиль виборює перемогу України, - зазначив очільник області. - Попереду у нас ще складний шлях. Але ми торуємо його пліч-о-пліч. Знаю: Богородичне і сотні знищених та понівечених росіянами українських міст та селищ повернуться до щасливого життя під мирним небом України. Також дякую усім, хто зберігає для історії наші героїчні сторінки.