портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У день людей похилого віку у Святогірьску провели унікальну евакуацію мешканців будинку для престарілих

Опубліковано 01 жовтня 2022 року, 19:19

Сьогодні, 1 жовтня. у Міжнародний день людей похилого віку з будинку для престарілих у Святогірську вдалося евакуювати шістьох мешканців. П`ятьох жінок та чоловіка, які перебувають у важкому стані, вивезли, переправляючи через річку, завдяки злагодженій співпраці місцевої влади, медичної служби 81-ї окремої аеромобільної бригади та волонтерів "Слов`янського серця".   

Людей похилого віку у цьому приватному закладі наполегливо переконували евакуюватись ще навесні, до російської окупації. Тоді вони не прислухались. Тепер, переживши рашистський терор та розуміючи усі складнощі прийдешнього опалювального сезону, вже не були проти. Вивезли їх поки що  у лікарню до Слов`янська, за ними приїде власник цього закладу, який має забрати людей у більш безпечне місце. На днях зі Святогірська вивезуть й інших мешканців цього будинку, які наразі знаходяться у кращому стані.

Начальник Святогірської МВА Володимир Рибалкін звертає особливу увагу на допомогу військових медиків під час проведення цієї. без перебільшення, унікальної евакуації. За його словами, саме вони надають зараз і таку потрібну медичну допомогу цивільним мешканцям нещодавно звільненого міста. А вже на наступному тижні у Святогірську планується організувати доставку пенсій через "Укрпошту" та провести прийом працівниками Пенсійного фонду. "Зараз наше завдання - повернути Святогірськ до нормального життя у максимально короткий строк", - підсумовує начальник міської військової адміністрації.