портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У День української писемності у Києві відкриють «Культурний хаб Донеччина», а до свята провели низку заходів

Опубліковано 09 листопада 2022 року, 10:44 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови. Тема мови важлива під час війни: багато українців свідомо почали спілкуватися виключно українською мовою. Опитування групи «Рейтинг» показує, що понад 80 % громадян нашої країни вважають українську єдиною державною. Виходячи з цього, чи є доречним мовне питання, яке стало підґрунтям штучного впливу російської пропаганди та однією з причин розв’язання кривавої війни?

Управління культури і туризму облдержадміністрації за підтримки обласної військової адміністрації саме 9 листопада у місті Києві відкриває «Культурний хаб. Донеччина». Це майданчик, де будуть проходити кінопокази, семінари, тренінги, мистецькі акції, майстер-класи, презентації, театральні вистави, виступи українських музикантів, діячів культури та мистецтв. Також ми працюємо над розробкою проєкту регіональної Програми сприяння функціонуванню української мови як державної в усіх сферах суспільного життя на території Донецької області на 2023-2026 роки.

З гідністю і шаною ми маємо усвідомлювати велику вагу рідного слова й особисту відповідальність за нього перед минулим, сьогоденням і майбутнім. Отож, бажаємо всім співвітчизникам утверджувати рідну мову, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну й українців.

❤️Управління культури і туризму облдержадміністрації до святкування Дня української писемності та мови підготувало низку заходів:

📜обласна акція плакатів «Мова єднає» https://cutt.ly/SN03dOT;

📖проєкт #МОВА_В_ПОРТРЕТАХ в рамках рубрики «Кожне слово – це перлина!» https://cutt.ly/6N08FKF

💻 добірка онлайн-ресурсів для вдосконалення української мови https://cutt.ly/PCkbbyd;

📝випуск щорічника «Славетний книжчин ювілей: книги-ювіляри 2023» https://cutt.ly/vN2q8Su

✏️ працівники управління та студенти Бахмутського фахового коледжу культури і мистецтв імені І.Карабиця долучилися до написання радіодиктанту національної єдності – 2022.

За матеріалами Управління культури і туризму облдержадміністрації