портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Дніпрі відкрили офіс відновлення та розвитку Донеччини

Опубліковано 02 листопада 2023 року, 14:08

Сьогодні у Дніпрі в. о. голови Донецької обласної військової адміністрації Ігор Мороз взяв участь у відкритті офісу відновлення та розвитку Донецької області. 

З початком повномасштабної війни Дніпро став справжнім хабом як для переселенців з Донеччини, так і для місцевих органів влади, тож не дивно, що Офіс працюватиме саме тут.

Офіс відновлення та розвитку — це платформа для співпраці, яка обʼєднуватиме владу, міжнародні організації, медіа, організації громадського суспільства та бізнес. Його ми створили завдяки підтримці наших міжнародних партнерів: Європейського Союзу, уряду Швеції та Програми розвитку ООН. Офіс стане комунікаційним майданчиком для роботи, перш за все, Регіонального офісу міжнародної співпраці та Координаційної рада з питань стабілізації ситуації на деокупованих територіях області.

Донецька область — одна з чотирьох, де такий проєкт втілюється першочергово. Це яскраве свідчення того, що наші союзники цілком усвідомлюють складність ситуації в нашому регіоні. 

Ігор Мороз зауважив, що важливо сьогодні, аби керівники місцевих військових адміністрацій мали змогу розповісти про особливості своєї роботи та про унікальні потреби своїх громад і районів. Він впевнений, що ця інформація буде врахована у майбутній співпраці.

Неймовірно порадувало всіх присутніх бажання, яке озвучив Надзвичайний і Повноважний Посол Швеції в Україні пан Мартін Оберг: відвідати офіс Донецької облдержадміністрації у звільненому Донецьку ще за часів свого перебування на нинішній посаді. Сподіваюсь, що це нам цілком до снаги, а підтримка наших міжнародних партнерів наближує цей день.

Отримали запевнення у підтримці і від постійного представника ПРООН в Україні пана Яко Сільє. Сподіваюсь, що Програма розвитку ООН продовжить працювати на Донеччині і після того, як поточні проєкти закінчаться.

В. о. голови Донецької ОВА подякував всім нашим партнерам, які невтомно працюють над тим, щоб покращити життя тих, хто досі залишається на Донеччині, і тих, хто евакуювався до більш безпечних регіонів України. Подякував також раднику заступника Керівника Офісу Президента України Артему Гусаку за сприяння в організації Офісу відновлення та розвитку.

Працюємо разом для Перемоги!