портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Дніпрі запрацював Антикризовий хаб для переселенців із Донеччини

Опубліковано 30 грудня 2022 року, 16:16 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

У Дніпрі запрацював Антикризовий транзитний хаб «Затишок» для переселенців із Донеччини.  Його відкрито у межах спільного грантового проєкту, який впроваджується благодійною організацією благодійний фонд «Слов'янське серце» та громадською організацією «М.АРТ.ІН-клуб» за сприяння Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) та Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії, наданої у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру..

Адреса:  м. Дніпро, вул. Набережна Січеславська, 33. (Одночасно в хабі може перебувати до 20 осіб, строком від 1 до 10 календарних днів).

Проєкт покликаний сприяти безпечнішої евакуації (як у межах України, так і за кордоном)  та подальшій ресоціалізації внутрішньо переміщених осіб із Донеччини вже у нових громадах. На базі хабу також можна буде отримати психологічну та юридичну підтримку, якщо виникатиме така потреба.

Проєктом заплановано охопити людей з інвалідністю та їхні родини, дітей-сиріт, людей старшого віку, багатодітні родини, одиноких батьків, родини військовослужбовців, а також жінок та дівчат, які зазнали гендерно зумовленого насильства.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). 

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

За матеріалами управління сім`ї. молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

#UNRPP #UNFPA #slavicheart2014 #CSOmartinclub #HUBZatyshok