портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Добропіллі провели рейд з перевірки COVID-сертифікатів

Опубліковано 11 листопада 2021 року, 17:11

Перевірка сертифікатів про щеплення від COVID-19 пройшла у Добропіллі сьогодні,  11 листопада. 

На Донеччині, яка входить до червоної зони епідеміологічної небезпеки,  активізували контроль за дотриманням перевірки COVID-сертифікатів у торговельних центрах, магазинах непродовольчих товарів,  закладах громадського харчування  тощо. 

Рейд з перевірки сертифікатів про щеплення від COVID-19  у Добропіллі провели поліцейські спільно з представниками Донецької обласної державної адміністрації та працівниками Держпродспоживслужби. 

Для виявлення фальшивих медичних документів правоохоронці застосували планшети зі спеціальним програмним забезпеченням. Перевіряється QR-код кожного сертифіката.

Порушників, у яких були б відсутні COVID-сертифікати,  не виявлено. Водночас учасники рейду зробили декілька зауважень щодо відсутності масок та недотримання карантинних вимог у повному обсязі.  

 Нагадаємо, у регіонах, які входять до «червоної» зони епідеміологічної небезпеки,  діють найсуворіші карантинні обмеження. Там забороняється робота кафе, ресторанів, торговельно-розважальних центрів, непродовольчих магазинів, кінотеатрів, фітнес-центрів тощо. Обмеження не поширюються на заклади, в яких усі працівники та відвідувачі повністю щеплені від COVID-19.