портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Добропільському районі Донеччини оголошені нові заказники

Опубліковано 30 травня 2018 року, 16:55

З метою збереження цінних та типових природних комплексів, 18 травня 2018 року головою Донецької облдержадміністрації, керівником обласної військово-цивільної адміністрації підписано розпорядження № 624/5-18 «Про оголошення ландшафтних заказників місцевого значення у Добропільському районі Донецької області». Загальна площа 2 нових заказників становить 312,1 га, це ландшафтні заказники місцевого значення:

- «Золотий байрак», площею 32,1 га земель державної власності, в тому числі: пасовища та землі лісогосподарського призначення. між с. Золотий Колодязь та с. Веселе, Золотоколодязької сільської ради та ДП «Покровське лісове господарство». Об’єкт являє собою степову балку, що впадає в долину р. Грузька, яка відноситься до басейну р. Сіверський Донець. Рослинність вказаної території представлена різнотравно-ковиловими степами, деревною та чагарниковою рослинністю, вологолюбною мезофітною та гідрофітною рослинністю. Значною є участь ковили волосистої – виду, занесеного до Червоної книги України.

- «Криворізьке», площею 280,0 га земель державної власності, в тому числі: пасовища, сіножаття та землі лісогосподарського призначення, біля с. Криворіжжя, Криворізької сільської ради. Об’єкт являє собою частину русла та заплави р. Бик, а також цілинні степові і лучні ділянки вздовж цього русла. Рослинність представлена різнотравно-ковиловими степами, деревною та чагарниковою рослинністю, а також прибережно-водною рослинністю.

На сей час на території Донецької області обліковуються 147 об’єктів природно-заповідного фонду, загальною площею 97,015 га, що становить 3,66 % від загальної площі області.

 

Департамент екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації