портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Добропільському районі урочисто відзначили день Соборності України

Опубліковано 22 січня 2019 року, 10:48

22 січня, в день 100-річчя проголошення Соборності України, у Добропільській райдержадміністрації відбулося урочисте зібрання «Україна – соборна держава».

Розпочався захід з виконання Державного Гімну України.
Голова РДА Дмитро Кірносов привітав присутніх зі святом, акцентуючи увагу, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, а що у нас єдина держава і ми - єдиний народ! 

Начальник відділу з питань внутрішньої політики та організаційної роботи Інна Дяк розповіла коротко про історичні події тих років та їх державне значення, наголосивши на тому, що сьогодні бійці в зоні ООС, як і українські воїни 100 років тому, відстоюють незалежність і соборність України.

Учасники зібрання мали змогу відчути себе учасниками тих історичних подій, переглянувши історичні документальні кадри подій 1919 року на Софіївській площі в Києві.

Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам'ять і подвиг всіх синів України, які віддають своє життя, відстоюючи кордони незалежної України. З нагоди відзначення Дня Соборності України» учні загальноосвітніх шкіл Добропільського району за сприяння відділу освіти райдержадміністрації взяли участь у створенні колекції малюнків, які передали до архівного відділу. 

Всі роботи були представлені сьогодні на тематичній виставці. Діти у своїх роботах продемонстрували велике почуття любові до своєї країни. Працівниками центральної районної бібліотеки підготовлено книжкову виставку «Соборна духом Україна».


Добропільський район