портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області підтримали родичів зниклих безвісти людей

Опубліковано 30 серпня 2019 року, 16:52 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

30 серпня у Краматорську відбувся суспільний захід до Міжнародного дня зниклих безвісти осіб за участю заступника голови Донецької обласної державної адміністрації Вадима Філашкіна, голови суб-делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) у м. Слов’янськ Сільвії Іццо, представника уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павла Лисянського, завідувача сектору Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб в Донецькій області Алли Назаренко.

За словами заступника голови Донецької ОДА Вадима Філашкіна, в області ведеться активна робота з пошуку зниклих безвісти осіб. 

" Хочу запевнити всіх присутніх, Донецька облдержадміністрація приділяє максимум уваги напрямку з пошуку зниклих безвісти людей, співпрацює з правоохоронцями та громадськими організаціями. У цій сфері ми і надалі продовжимо працювати не тільки на території Донеччини, а й по всій Україні. Дуже вдячний за підтримку. Добитися найкращого результату можливо лише спільними зусиллями", - зауважив заступник очільника області. 

З кінця 2014 року, Делегація МКЧХ в Україні проводила ряд зустрічей, тренінгів та заходів, спрямованих на підвищення обізнаності проблеми зникнення, та її впливу на населення. Проте, необхідні подальші дії для встановлення належного розуміння потреб, з якими щодня зіштовхуються сім’ї осіб, зниклих безвісти. Цього року суб-делегація МКЧХ у Слов’янську проводить суспільний захід з метою поширення обізнаності щодо проблеми зниклих безвісти осіб та важливості надання підтримки родинам, що вже кілька років невтомно розшукують своїх родичів, які зникли через збройний конфлікт на Донбасі. МКЧХ закликає суспільство та представників влади долучитися до кола підтримки в знак розуміння, прийняття та співчуття до сімей, які живуть у невідомості щодо долі своїх близьких.

Нагадаємо, Міжнародний день зниклих безвісти проводиться щороку 30 серпня у всьому світі. Захід спрямований на те, щоб підвищити розуміння гуманітарного впливу даної проблеми, а також складного стану, в якому знаходяться сім'ї зниклих безвісти.