портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області планують створити ще 3 Центри безпеки громадян

Опубліковано 04 грудня 2019 року, 11:02 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

4 грудня в Донецькій ОДА під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна відбулась робоча нарада з питань будівництва та функціонування Центрів безпеки громадян. Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Донецькій області, керівники райдержадміністрацій, міські ради та ради об’єднаних територіальних громад. 

Під час заходу розглянули процес будівництва Центрів безпеки громадян, їх проблемні аспекти, а також їх перспективи створення в ОТГ. За словами заступника очільника області, наразі в області працюють 11 Центрів безпеки громадян, які у повній мірі здійснюють покладені на них функції. «У Донецькій області вже працюють 11 Центрів безпеки громадян, які у повному обсязі виконують покладені на них функції. Кожний з них має кваліфікованих спеціалістів, які вчасно надають допомогу мешканцям населених пунктів, де вони знаходяться. 

У першу чергу, вдячність за це їм та представникам місцевих органів влади, які допомагають їм у роботі. Але на цьому ми не зупинимося, бо перед нами стоїть задача відкрити такі ж центри у інших населених пунктах області», – зазначив Вадим Філашкін. Він також додав, що через неспроможність фінансування Центрів безпеки громадян Добропільською міською радою у майбутніх Білозерській та Новодонецькій ОТГ, під загрозою стає їх повноцінне функціонування. За даними департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи облдержадміністрації, на стадії проектування знаходяться два Центри безпеки громадян, але на засіданні було запропоновано наступного року виділити кошти на створення ще одного ЦБГ.