портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області поновлено роботу двадцяти інклюзивно-ресурсних центрів

Опубліковано 15 липня 2020 року, 15:49 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Двадцять з 29 інклюзивно-ресурсних центрів відновили свою роботу  в Донецькій області. 

Згідно з рекомендаціями Міністерства освіти і науки України повернулися до роботи центри у містах  Бахмут, Вугледар, Дружківка, Костянтинівка, Краматорськ, Мирноград, Покровськ, Селидове, Соледар Торецьк, Маріуполь (4), Великоновосілківському, Волноваському, Нікольському районах, Іллінівській, Миколаївській, Сіверській об`єднаних територіальних громадах. 

У найкоротші терміни організовано проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дітей,  першочергова увага приділяється родинам, діти яких мають розпочинати здобуття початкової освіти у 2020/2021 навчальному році та зараховуються до закладу освіти вперше. 

При організації роботи  інклюзивно-ресурсні центри  спираються на постанову Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 р. № 25 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби СОVID-19».

Довідково: протягом 2020 року висновок про комплексну оцінку з рекомендаціями щодо програми навчання та особливостей організації психолого-педагогічної допомоги  отримали 1239 родин, які виховують дітей з особливими освітніми потребами.

Батьки (законні представники) шляхом використання вебсайтів та інших комунікаційних засобів поінформовані про можливість дистанційного подання документів щодо проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини через автоматизовану систему роботи інклюзивно-ресурсних центрів