портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області пройшла інформаційна кампанія до Дня протидії торгівлі людьми

Опубліковано 31 липня 2019 року, 11:50 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

З нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми 30 липня Донецькою облдержадміністрацією було проведено інформаційну кампанію, метою якої стало привернення уваги до проблеми торгівлі людьми та об’єднання зусиль для подолання цього негативного явища, боротьби із злочинцями та злочинними угрупованнями, що задіяні в цій кримінальній діяльності, наданні підтримки і допомоги потерпілим, а також до профілактичної роботи.

Так, 30 липня в приміщенні Краматорського залізничного вокзалу пройшла просвітницька акція: арт-інсталяція «НЕВИДИМІ» з реальними історіями осіб, які потрапили в ситуацію торгівлі людьми, розповсюдження листівок та спілкування з людьми.

Інформаційна кампанія пройшла на території всієї Донецької області. Вона передбачала тематичні трансляції на державних і приватних телевізійних та радіоканалах країни, розміщення інформаційних матеріалів на зовнішніх носіях, в пресі, соціальних мережах, інтерв’ю з експертами, інформаційні та інші заходи.

Серед матеріалів, що транслювались на телебаченні та радіо, а також інформаційних матеріалів в пресі, багато розроблено спільно з міжнародними партнерами і громадськими організаціями, що працюють у сфері протидії торгівлі людьми, включаючи Координатора проектів ОБСЄ в Україні, Представництва МОМ в Україні, Міжнародну громадську організацію „Компанія А21” та інших.

Усі матеріали та події створено з метою донесення до громадян проблеми торгівлі людьми актуальної для України, особливо в цей нелегкий для країни час. Ця проблема стосується не лише жертв сучасного рабства, але і кожного громадянина, який може потрапити в "тенета" кримінальних осіб чи організацій. Це також питання підтримки та реабілітації жертв торгівлі людьми, та ефективної співпраці всіх державних та неурядових організацій з метою подолання цього негативного явища.