портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області пройшли семінари для активістів, які залучаються до організації та проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Опубліковано 09 грудня 2021 року, 13:45 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Два семінари для громадських активістів, які залучаються до організації та проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), проведено на туристській базі «Лісова» (с. Торське Лиманської міської територіальної громади).

Семінари провели управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації спільно з Донецьким обласним центром туризму та краєзнавства учнівської молоді та Українським державним центром національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.

Участь у заході взяли педагогічні працівники з Авдіївської, Бахмутської, Волноваської, Великоновосілківської, Вугледарської, Добропільської, Дружківської, Званівської, Кальчицької, Комарської, Краматорської, Криворізької, Курахівської, Лиманської, Миколаївської, Мирненської, Мирноградської, Нікольської, Новодонецької, Новогродівської, Ольгинської, Олександрівської, Очеретинської, Покровської, Селидівської, Святогірської, Сіверської, Слов’янської, Старомлинівської, Торецької, Очеретинської, Удачненської, Часовоярської територіальних громад територіальних громад.

У межах програми заходу учасниками опрацьовано питання щодо ідейних засад, нормативно-правового забезпечення, стратегії та методики гри «Джура», кодекс виховника джур, виховних засобів гри протягом року. Програма була насичена іграми на знайомство, «ламання бар’єрів», командоутворення. Учасники були поділені на рої, які презентували свою роботу на вечірній ватрі. Також майбутні виховники мали змогу обмінятись досвідом з організації гри в закладах освіти та проведення І етапів у територіальних громадах.

Проведення семінарів сприяло підвищенню кваліфікації фахівців з національно-патріотичного виховання, які надалі планують системно використовувати модулі програми під час проведення семінарів, тренінгів, інших заходів з підвищення кваліфікації педагогічних працівників, громадських діячів і волонтерів.