портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області проведено підсумковий брифінг проєкту «Розбудова Коаліції 1325 «Жінки, мир, безпека»

Опубліковано 29 жовтня 2021 року, 13:20 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Підсумковий брифінг проєкту «Розбудова Коаліції 1325 «Жінки, мир, безпека» Донецької області та напрацювання рекомендацій для розробки місцевих планів дій «Жінки, мир, безпека» у п’яти громадах» пройшов 29 жовтня.

До брифінгу долучилися радниця голови Донецької облдержадміністрації Тамара Лук’янчук, представники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації, представники/ці територіальних громад Донецької області, громадські та міжнародні організації.

Завдання проєкту:

  • розбудова партнерства і згуртованості всередині Коаліції 1325 Донеччина для підсилення ефективності роботи, ознайомлення з практиками взаємодії з місцевою владою, навчання інструментам розробки та моніторингу виконання локальних планів дій;
  • надати представникам громадськості та місцевої влади п’яти цільових громад (Курахівська, Мар’їнська, Великоновосілківська, Торецька, Хлібодарівська) знань з Порядку денного «Жінки, Мир, Безпека» та алгоритмів створення місцевих планів.

Складові проєкту:

1. Дводенний тренінг з порядку денного Резолюції ООН 1325 для громадських організацій-учасниць Коаліції 1325 Донеччина.

2. Тренінги в п’яти цільових громадах (Курахівська, Мар’їнська, Хлібодарівська, Великоновосілківська, Торецька) для місцевих органів влади, представниць і представників сектору безпеки і оборони, ГО і груп самодопомоги та подальше створення в громадах робочих груп з розробки місцевих планів дій «Жінки, мир, безпека».

3. Воркшопи з алгоритму створення місцевих планів дій 1325 та напрацювання рекомендацій до них – для робочих груп і громадських активісток\-ів п’яти громад.

4. Координаційні зустрічі з регіональною владою щодо стану локалізації другого Національного плану дій «Жінки, мир, безпека».

Основні результати проєкту:

  • коаліція 1325 Донеччина зросла, стала більш згуртованою, підвищила свою компетентність у питаннях локалізації Резолюції 1325 і долучилася до розробки локальних планів дій у співпраці з місцевою владою;
  • представники цільових громад проєкту набули знань з порядку денного «Жінки, мир, безпека», створили робочі групи і приступили до розробки МПД. 4 громади вже прописали свої плани дій.