портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області розпочала роботу регіональна комісія з реабілітації

Опубліковано 01 листопада 2019 року, 16:43 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

30 жовтня в Донецькій обласній державній адміністрації відбулося перше засідання регіональної комісії з реабілітації. Комісія створена з метою відновлення історичної справедливості та реабілітації репресованих осіб та осіб, які потерпіли від репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років.

Під час засідання головою регіональної комісії було обрано представника Українського інституту національної пам’яті Павла Вікторовича Островського; заступником голови регіональної комісії Ігора Аркадійовича Корнацького, керівника відділу обліку фондів Бахмутського краєзнавчого музею; секретарем кандидата історичних наук Ольгу Анатоліївну Довбню, завідувача сектору науково-освітньої та методичної роботи Донецького обласного краєзнавчого музею.

Під час засідання члени комісії узгодили організаційні питання та  розглянули  заяви, які надійшли до 30.10.2019.

За результатами попереднього розгляду документів комісія склала обґрунтованій пропозиції і направила їх до Національної комісії з реабілітації, яка на підставі цих документів має ухвалити остаточне рішення щодо реабілітації.

Крім того, було вирішено надати відповідь на запит мешканця м. Слов’янська щодо порядку видачі посвідчень і направлено цю інформацію із роз’ясненнями Українського інституту національної пам’яті на адресу Слов’янської міської ради.

Комісія продовжує прийом і розгляд заяв щодо реабілітації. Електронна пошта комісії для отримання консультацій щодо процесу реабілітації: [email protected]. Адреса для надсилання заяв та інших документів: 84313, м. Краматорськ, вул. Академічна, 84, отримувач - Регіональна комісія з реабілітації. Телефон для довідок: 0957295343.