портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області відбулося відкриття Фотовиставки «Оперативна обстановка – сімейна»

Опубліковано 07 грудня 2021 року, 16:15 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Відкриття фотовиставки «Оперативна обстановка – сімейна» відбулося у Маріуполі сьогодні, 7 грудня.

Участь у заході взяли заступниця голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна, представники/ці управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації, керівництва ГУ Національної поліції в Донецькій області, Маріупольської міської ради, Фонду ООН у галузі народонаселення.

У своєму виступі Юлія Костюніна підкреслила символічність того, що ця фотовиставка проходить у межах Всесвітньої акції «16 днів проти насильства». 

«Те, ким людина стає і який світогляд в неї формується, залежить від того, які стосунки та модель поведінки були в її батьків, а також тим, чи отримувала дитина в однаковій мірі увагу зі сторони мами та батька. Тема відповідального татівства зараз стає пріоритетною для багатьох держав та міжнародних організацій. Зокрема, вона сприяє досягненню Цілей сталого розвитку ООН на період до 2030 року та є одним із пріоритетів Державної програми забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків», - наголосила заступниця голови Донецької облдержадміністрації.

Мета виставки - формування образу поліцейського як рольової моделі тата, що в свою чергу має на меті посилення довіри громади до поліції й залучення чоловіків до піклування й догляду за дітьми, що є важливим аспектом впровадження принципів гендерної рівності в Україні.

У фотопроєкті «Оперативна обстановка - сімейна» можна побачити 10 фотографій та почитати історії 5 відповідальних татусів-поліцейських, які працюють в Донецькій та Луганській областях. Незважаючи на свою зайнятість і важку роботу, вони завжди знаходять можливість провести зі своєю дитиною якісний час, піклуються про них на рівних з мамами. На фото - простий розпорядок дня, який може бути наповнений неймовірно зворушливими моментами – чищення зубів, цікаве дозвілля, спільні хобі, створення наймодніших татівських зачісок. Саме ці моменти допомагають татам підтримувати здорові стосунки у парі й мати емоційно теплий зв’язок із дітьми протягом усього життя.

Виставку організовано в партнерстві Міністерства соціальної політики України з Головними Управліннями Національної Поліції Донецької та Луганської областей в межах Програми ООН з відновлення та розбудови миру та інформаційної кампанії «Щастя в 4 руки» Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.