портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області вшанували пам'ять загиблих внаслідок обстрілу автобусу «Златоустівка-Донецьк»

Опубліковано 13 січня 2022 року, 15:00

Хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували пам'ять дванадцяти пасажирів автобусу «Златоустівка-Донецьк», загиблих у 2015 році внаслідок теракту поблизу селища Бугас. 

У меморіальному заході взяли участь заступник  голови Донецької облдержадміністрації Вадим  Філашкін, заступник  Командувача об’єднаних сил, бригадний генерал Анатолій Шевченко, голова Волноваської райдержадміністрації Анатолій Немченко, керівник  військово-цивільної адміністрації міста Волновахи Іван Лубінець.

"Сім років тому для 12 пасажирів автобусу «Златоустівка – Донецьк» ця поїздка стала останньою.  Це трагедія і для родин загиблих, і для всієї держави. Сьогодні діяльність всіх органів влади спрямована на встановлення миру, щоб кожен українець відчував себе в безпеці на своїй рідній землі. Впевнений, що кожен, хто винен у смерті наших громадян понесе відповідальність. Ми ніколи не забудемо про цю страшну трагедію", - наголосив Вадим Філашкін.

 Під час меморіального заходу присутні схилили голови перед світлою пам'яттю тих, хто загинув під час обстрілу автобусу у Волноваському районі.  

13 січня 2015 року збройними формуваннями Російської Федерації з боку Докучаєвська обстріляли український блокпост Бугас поблизу міста Волноваха. Під час обстрілу із установки залпового вогню «Град» один із снарядів розірвався біля пасажирського рейсового автобуса сполученням «Златоустівка — Донецьк», що рухався автошляхом Н20 та проходив паспортний контроль на пункті пропуску. Дванадцять мешканців Донецької області загинуло, ще 18 отримали поранення.    

На місці трагедії було встановлено дерев’яний хрест. 10 вересня 2016 року відбулось урочисте відкриття пам’ятника загиблим на трасі Донецьк-Маріуполь. 

Сьогодні біля пам’ятника відбулася панахида за загиблими.