портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області вздовж лінії розмежування ECHO розпочинають пілотний проєкт

Опубліковано 10 лютого 2020 року, 17:26 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

10 лютого у Донецькій ОДА відбулась зустріч заступника голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна з делегацією Офісу Генерального директорату Європейської комісії із гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення в Україні.

Участь у заході також взяли керівники структурних підрозділів Донецької ОДА.

Під час заходу обговорили поточні гуманітарні проблеми та потреби постраждалого населення в Донецькій області, представлення пріоритетів ЕСНО на 2020 рік, напрямки подальшої стратегічної співпраці у сфері гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення у Донецькій області.

Як зауважив заступник очільника області, на теперішній час основна увага приділяється гострим проблемам, пов’язаним з питанням відбудування та захисту житла, забезпечення водою, продовольством, засобами санітарії, гігієни. 

«Вирішення цих питань є вкрай важливими. Щотижня облдержадміністрацією узагальнюється інформація щодо зруйнованих/пошкоджених у результаті збройного конфлікту житлових будинків міст та районів Донецької області, які знаходяться під контролем української влади. З початку проведення АТО/ООС в Донецькій області, на територіях підконтрольних українській владі, зруйновано/пошкоджено 13194 житлових будинків всіх форм власності. Таким чином, за рахунок регіонального матеріального резерву проведено відновлювальні роботи за 1393 адресами, з них 16 об’єктів інфраструктури», – зазначив Вадим Філашкін.

Він також додав, що з початку збройної агресії на території Донецької області зі сторони незаконних збройних формувань та військових підрозділів Російської Федерації здебільшого обстріли ведуться по підприємствах, які здійснюють водо-, газо-, електропостачання мирному населенню. Більш за все потрапляє під обстріли «Макіївська – АКХЗ № 2», що знаходиться у «сірій зоні», яка живить Донецьку фільтрувальну станцію Авдіївського ВУВКГ КП «Компанія «Вода Донбасу».

Радник з гуманітарних питань Офісу Генерального директорату Європейської Комісії з питань цивільного захисту населення та гуманітарної допомоги (ЕСНО) в Україні Срдан Стоянович наголосив на відкритті пілотного проєкту на лінії розмежування.

«У нашій практиці це перший проєкт глобального рівня, який реалізується у конфліктній зоні. Він передбачає пониження ризику стихійного лиха у населених пунктах, що знаходяться вздовж лінії розмежування, особливо це Торецьк, Волноваха та Ясинуватський район. Проєкт також передбачає покращення системи оповіщення населення», – підкреслив Срдан Стоянович.

ECHO розпочало свою діяльність в Україні з лютого 2014 року та відіграє провідну роль у реагуванні на гуманітарну кризу. Водночас гуманітарні потреби у східній Україні й досі залишаються великими: за підрахунками, такої допомоги потребує 3,8 млн людей.