портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області зробили перше щеплення від COVID-19 людині, старшій за 80 років

Опубліковано 27 березня 2021 року, 12:29

Донецька область  перейшла до другого етапу вакцинації  від COVID-19, під час якого  щеплення можуть отримати люди, старші за 80 років. Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив у Facebook.

 Першим вакцинованим із цієї категорії став 81-річний пан Володимир із Маріуполя. На щеплення він записався у сімейного лікаря, аби мати змогу частіше виходити з дому і безпечно зустрічатися із людьми.

Дослідження показують, що навіть після першої дози вакцини Ковішилд імовірність тяжкого перебігу хвороби та смерті від неї значно зменшується, а після двох зводиться до мінімуму. “Вакцинуватися – це крок відповідального громадянина. Це єдиний спосіб повернути світ до нормального життя, яким воно було до пандемії”, - зазначив Павло Кириленко. 


Нагадаємо, що вакцинація проти COVID-19 в Україні відбувається в 5 етапів:

1-й етап – медики, які працюють із пацієнтами з COVID-19, персонал та мешканці закладів для літніх людей, військовослужбовці на фронті (≈ 367 тис. людей).

2-й етап – решта медичних працівників, люди віком 80+ та соціальні працівники (≈ 2,5 млн людей).

3-й етап – люди віком 65-79 років, працівники критично важливих структур державної безпеки, працівники сфери освіти (≈ 7 млн людей).

4-й етап – люди віком 60-64 роки, люди з хронічними захворюваннями, люди, що працюють та відбувають покарання в місцях обмеження волі  (≈ 11 млн людей).

5-й етап – решта дорослого населення України (≈ 13 млн людей).

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Ця вакцина схвалена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). Дозвіл на її використання також дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія. В Україні вакцину зареєстрували 22 лютого 2021 року.

Також, в Україну прибуло 215 тис. доз вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.  Вакцина Sinovac (CoronaVac) спершу повинна пройти лабораторний контроль Міністерства охорони здоров’я. Вона також знаходиться на останніх стадіях погодження Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування. В Україні вакцину зареєстрували  9 березня 2021 року.

Інші новини за темою