портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА нагородили призерів обласного конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» та конкурсу журналістських робіт

Опубліковано 21 грудня 2021 року, 18:10

Представників органів місцевого самоврядування на журналістів, які  здобули перемогу в обласному конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування» та конкурсі журналістських робіт на краще висвітлення тематики реформи місцевого самоврядування, децентралізації влади та кращих практик територіальних громад Донецької області, відзначили сьогодні, 21 грудня.

У цьому році призерами в обласному конкурсі журналістських робіт стали 9 переможців, які отримали грошові нагороди від шести до сімнадцяти тисяч гривень. Всього на конкурс було подано 36 заявок. В рамках конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» було представлено 47 практик. З поданих – 6 визначено призерами.

В урочистостях з нагоди відзначення переможців та учасників конкурсів взяли участь перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Мороз, представники органів місцевого самоврядування та медіа, члени конкурсних комісій.

«Одним з пріоритетних завдань місцевої влади є забезпечення комфортного проживання громадян. Органи місцевого самоврядування мають створити на своїх територіях такі умови, за яких мешканці будуть мати достойний рівень життя та працювати на майбутній розвиток своєї громади. Дякуємо всім учасникам конкурсів, які самовіддано та наполегливо працюють і не бояться втілювати найамбітніші проєкти задля розвитку громад. Зі свого боку облдержадміністрація і надалі буде сприяти демократичним змінам в регіоні, в тому числі, і шляхом підвищення обізнаності громадян про переваги та здобутки реформи, її кращі практики, ініціативи та позитивні зрушення у розвитку громад», - звернувся до присутніх Ігор Мороз.

Також він зазначив, що конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» проходить на новій територіальній основі, адже усі громади стали рівними за своїм статусом.

«Завдяки цьому заходу ми маємо нагоду ознайомитися з особливостями кращих практик області. Стосовно конкурсу журналістських робіт, хочу зазначити, що нам важливо бачити, що журналістське середовище приділяє увагу такій важливій темі. Адже робота журналістів саме над тематикою децентралізації – один з інструментів забезпечення якісного зворотного зв'язку», - зауважив перший заступник голови Донецької ОДА.

Відзначили на заході також і учасників конкурсу – вручили подяки від конкурсної комісії.

Заступник директора департаменту – начальник управління розвитку реального сектору економіки департаменту економіки облдержадміністрації Наталія Чукова зазначила, що учасники конкурсу журналістських робіт – небайдужі люди, які знають, що важлива складова успішних реформ – це інформаційний супровід. «Вони працюють, щоб ніхто з пересічних громадян не залишився осторонь від змін у нашій країні. Тому сьогодні ми дякуємо всім хто долучився та подав свою роботу на конкурс», - підкреслила вона.

Нагадаємо, обласний конкурс журналістських робіт Донецької області було започатковано у 2017 році для висвітлення процесу децентралізації та реформи місцевого самоврядування, а конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» проводиться з 2018 року.