портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА обговорили функціонування ринків, порушення санітарних та карантинних норм

Опубліковано 15 квітня 2020 року, 15:36 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Про функціонування ринків, порушення санітарних та карантинних норм говорили сьогодні на брифінгу в Донецькій облдержадміністрації. Зокрема, перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Володимир Кирилюк зазначив, що одним із видів діяльності ринків є надання послуг з реалізації товарів у режимі агропродовольчого ринку. Наразі обліковують 76 таких об’єктів, 76 державних лабораторій обслуговують такі об’єкти.

Станом на 14 квітня 2020 року з цих об’єктів працювали 24. На об’єкти виходили працівники місцевої влади в галузі цивільного захисту, охорони здоров’я, лабораторні центри МОЗ, відповідні підрозділи комунальних господарств, а також уповноважені особи з питань управління регулювання торгівлею та Держпродспоживслужби.

24 суб’єкти господарювання в області зареєстровані як ринки харчових продуктів і, крім того, багато ринків самостійно відмовились відкриватись у такій ситуації.

«У багатьох містах обрано вибірковий підхід і залишилась, переважно, сировинна група продукції. Причиною не відкриття стала відсутність можливості належного транспортного забезпечення. На споживчому ринку залишились ті групи товарів, які є незамінними або, за ціновою пропозицією і за попитом, мають перспективу бути реально проданими», – зазначив Володимир Кирилюк.

Він також додав, що минулого тижня, з 6 по 10 квітня, комісією Держпродспоживслужби в області було виявлено 32 порушення, але вони не стосувались епідрежиму. Поки що немає підстав робити висновки про якісь наслідки.

Перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області також зазначив, що у разі виявлення порушень громадяни мають змогу звернутись до Держпродспоживслужби та, навіть, якщо запит не буде відповідати її компетенції, його переадресують до відповідного підрозділу.

Таким чином, можна звернутися на офіційний сайт Головного управління або за номерами телефонів офіційної лінії 095 241 00 08 та 066 375 34 54.