портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА обговорили організацію заходів із запобігання поширення коронавірусу

Опубліковано 12 березня 2020 року, 19:00 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Краматорську під головуванням очільника області Павла Кириленка пройшло засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час якого були розглянуті питання організації заходів із запобігання виникненню надзвичайної ситуації обласного рівня внаслідок можливого поширення гострої респіраторної хвороби Covid-19. Участь у засіданні взяли заступники очільника області, керівники структурних підрозділів ДонОДА, перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Володимир Кирилюк, представники Національної поліції, ДСНС та Державної прикордонної служби.

Павло Кириленко заслухав звіт про хід підготовки заходів на випадок виявлення коронавірусу у Донецькій області та превентивні заходи з недопущення поширення хвороби.

«Область повністю готова до протидії поширенню вірусу. Так, медичні заклади області оснащені усім необхідним, тривають навчання медичних працівників та представників правоохоронних органів для швидкого та дієвого реагування на поширення хвороби. Наразі вирішується питання придбання необхідного діагностичного обладнання, яке дозволить значно швидше досліджувати усі підозрілі випадки респіраторних захворювань та точно ставити діагнози», - зазначив голова ОДА.

Протягом засідання особлива увага була приділена умовам перетину КПВВ та перебування іноземних суден у Маріупольському торговому порту. Також були розглянуті питання проведення масових культурних та спортивних заходів на території області. Павло Кириленко наголосив, що відповідно до постанови Кабінету міністрів України, варто обмежити кількість присутніх на масових заходах до 200 осіб або ж за можливістю уникати відвідування багатолюдних заходів на термін дії карантину у країні. Окремо  було розглянуто питання інформування населення про ситуацію з коронавірусом в Україні та санітарні заходи, які дозволяють зменшити ризик поширення гострих респіраторних захворювань.

За результатами засідання керівники структурних підрозділів Донецької ОДА та структур, задіяних у недопущенні поширення хвороби, отримали протокольні доручення, спрямовані на координацію спільних дій у разі виникнення епідеміологічної небезпеки.