портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА обговорили проблеми водопостачання у населених пунктах поблизу лінії розмежування

Опубліковано 27 травня 2021 року, 13:04

Донецька облдержадміністрація ініціювала проведення зустрічі з представниками міжнародних організацій, які займаються проблемами водопостачання на Донеччині, а зокрема у населених пунктах поблизу лінії розмежування.

Участь у зустрічі, яка відбулась 27 травня, взяли заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, керівник Кластеру з питань води, санітарії та гігієни ЮНІСЕФ Марк Баттл, представники гуманітарних організацій «ADRA», «ПБФ «Карітас Маріуполь», «ACTED», «Людина в біді», «БФ «Нью Вей» та Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні.

Головною темою обговорення стало покращення водопостачання населених пунктів, розташованих безпосередньо на лінії розмежування.

«Для Донеччини найбільш актуальним питанням залишається якісне водопостачання таких населених пунктів як Жованка, Травневе, Гладосове та десятків інших, які через об’єктивні обставини не можуть бути забезпечені водою від централізованих мереж. Один із можливих шляхів вирішення цієї проблеми – встановлення водонапірних башт, очищення колодязів, буріння свердловин, придбання ємностей для зберігання води та додаткового обладнання тощо», - зазначив Вадим Філашкін.

Представники гуманітарних організацій розповіли про свою поточну діяльність з підтримки сталого водопостачання населених пунктів області та про подальші плани, які вони будуть реалізовувати у тому числі поблизу лінії розмежування.