портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА обговорили способи підвищення професійної орієнтації населення

Опубліковано 05 вересня 2019 року, 14:02 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

5 вересня в Донецькій ОДА відбулось засідання Регіональної ради з питань професійної орієнтації населення. Захід відбувся під керівництвом заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна, а також за участі директора Донецького обласного центру зайнятості Валентини Рибалко, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області, а також представників громадськості.

Під час зустрічі підбили підсумки профорієнтаційної роботи за 7 місяців 2019 року. Сучасні методи профорієнтації: використання інформаційних онлайн технологій. Підготовка та організація Регіонального Форуму Кар’єри «Схід і Захід разом», підсумували роботу 2018-2019 навчального року в загальній і середній освіті, а також розглянули взаємодію філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області з міськими та районними центрами зайнятості Донецької області.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації зауважив, що до роботи з професійної орієнтації необхідно залучати усі сторони – і навчальні заклади, і роботодавців, і учнів разом з їх батьками.

«Щоб підвищити зайнятість населення області ми повинні як можна більше інформувати населення про появу нових професій, нові робочі місця та можливості отримувати професійну освіту безпосередньо в нашому регіоні. Поінформовані повинні бути не тільки роботодавці та безробітні дорослі, а й школярі, їх батьки, навчальні заклади. Дуже ефективною була ідея створення інтерактивної карти пошуку вакансій та мобільний додаток на платформі Android, які допомагають мешканцям Донецької області у пошуку робочих місць. Збільшити рівень обізнаності людей з професійної орієнтації допоможе форум, який планується провести в жовтні цього року. Його відвідають і школярі, і роботодавці з усієї області. Сподіваюся, що це матиме свою користь та певний позитивний ефект», – зазначив Вадим Філашкін.