портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА обговорили створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю

Опубліковано 11 березня 2021 року, 16:12

Питання  організації роботи щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення на територіях новостворених територіальних громад у Донецькій області обговорили на черговому засіданні обласного комітету доступності людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Засідання відбулось сьогодні, 11 березня,  у Донецькій ОДА під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Ігоря Мороза, за участю представників структурних підрозділів ОДА, громадських організацій, органів місцевого самоврядування та особи з інвалідністю, що проживають на території Донецької області.

Під час засідання комітету також розглянули питання  отримання документів щодо забезпечення умов для вільного доступу до приміщень закладів охорони здоров’я, що контрактуються з Національною службою здоров’я України, а також обговорили План заходів зі створення безбар’єрного простору в Донецькій області на 2021 рік.

Особливу увагу приділили прийнятим в експлуатацію інфраструктурним об’єктам, створеним у Донецькій області. Представники громадських організацій зазначили, що частина з них не відповідає вимогам інклюзивності та не враховує потреби осіб з інвалідністю. Також йшлося й про будівництво пандусів та підйомників у банківських, соціальних та медичних закладах на Донеччині. Ігор Мороз наголосив, що обласна влада докладе максимум зусиль для того, щоб виправити наявні недоліки та покращити доступність у проблемних закладах.