портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА обговорили варіанти відновлення електропостачання селища Опитне

Опубліковано 28 липня 2020 року, 17:30

Варіанти відновлення електропостачання селища Опитне Ясинуватського району обговорювалися сьогодні на нараді під головуванням  заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна. 

До початку бойових дій єдиним джерелом електропостачання  Опитного Ясинуватського району була ПЛ 10кВ «Добос» від ПС 110/10 Авдіївка.  На території селища  були розміщені 3 трансформаторні підстанції 10 кВ для передачі електроенергії по мережі  0,4 кВ до будинків клієнтів.

Територіально Опитне розташоване в безпосередній близькості від  тимчасово  окупованого Донецька і території Донецького аеропорту, на лінії розмежування в зоні активних бойових дій.  У 2015 році в результаті проведення бойових дій мережі 0,4-10кВ, по яких здійснювалося електропостачання с. Опитне, були практично повністю зруйновані. 

 З огляду на постійні бойові дії в даному районі, розташування селища в «сірій» зоні, неможливість використання раніше існуючої траси ПЛ 10кВ «Добос» від ПС 110/10 Авдіївка, проведення відновлювальних робіт за постійною схемою електропостачання ускладнене.

Донецькою облдержадміністрацію спільно з Ясинуватською ВЦА та енергетиками розробляється механізм відновлення електропостачання прифронтового селища.