портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА обговорили заходи з протидії рейдерству

Опубліковано 27 серпня 2021 року, 11:49

Питання ефективного реагування та вжиття заходів щодо протидії рейдерству на території Донецької області розглянули учасники наради, яка відбулась у Донецькій облдержадміністрації під головуванням заступника голови ОДА Вадима Філашкіна сьогодні, 27 серпня.

У нараді взяли участь т.в.о. начальника ГУНП в Донецькій області Артем Кисько, представники структурних підрозділів ОДА, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, правоохоронних органів в Донецькій області.

«За інформацією ГУНП в Донецькій області, на сьогодні в проваджені слідчих підрозділів ГУНП в Донецькій області перебувають 6 кримінальних проваджень, внесених в 2021 році, за фактами протидії законній господарській діяльності, протиправного заволодіння майном підприємства, установи, організації, самовільного зайняття земельної ділянки, які підпадають під ознаки рейдерства», - повідомив Вадим Філашкін.

Артем Кисько підкреслив, що випадки рейдерства для Донецької області виникають доволі рідко, проте і правоохоронні органи, і органи місцевого самоврядування повинні бути готовими вчасно та ефективно реагувати на порушення прав законних власників.

«Для більш злагодженої роботи ми пропонуємо утворити спільну робочу групу, до якої входитимуть представники правоохоронних органів, профільних департаментів облдержадміністрації, органів юстиції, місцевого самоврядування тощо. Це дозволить прискорити обмін інформацією про випадки протиправних дій», - наголосив він.

Під час наради були розглянуті приклади випадків протиправного заволодіння майном та шляхи вирішення таких ситуацій. Зокрема, були розглянуті функції облдержадміністрації під час вирішення конфліктів, пов’язаних з незаконним використанням або заволодінням земельними ділянками.