портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА відбулась робоча зустріч з представниками Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Опубліковано 16 червня 2021 року, 14:15 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Робоча зустріч з представником Уповноваженого Верховної Ради України з дотримання рівних прав і свобод Віктором Іванкевичем та представником Уповноваженого Верховної Ради України з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей Костянтином Черніковим відбулась за участю заступника голови облдержадміністрації Юлії Костюніної в приміщенні Донецької ОДА 16 червня.

В робочій зустрічі також взяли участь керівники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, департаменту з питань цивільного захистку, мобілізаційної та оборонної роботи облдержадміністрації, Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

На заході обговорювалися питання дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали від збройного конфлікту, зокрема права на соціальний захист, на житло, на пенсійне забезпечення тощо.

Також під час зустрічі було порушено питання роботи обласної комісії з розгляду питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації.

«На сьогодні в Донецькій області зареєстровано понад 500,00 тис. внутрішньо переміщених осіб. І саме на нас полягає задача роз’яснити, захистити, допомогти усім громадянам – і тим, хто мешкає на території, підконтрольній українській владі, і тим, хто перемістився до нас у пошуках притулку. Головним пріоритетом в нашій роботі є намагання зробити якомога більше для того, щоб кожний, хто потребує допомоги, відчув увагу та підтримку з боку області та держави», - зазначила заступник очільника області.