портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА відбулась зустріч з делегацією Представництва Норвезької Ради у справах біженців в Україні

Опубліковано 02 жовтня 2019 року, 11:56 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

2 жовтня в Донецькій ОДА відбулась зустріч з делегацією Представництва Норвезької Ради у справах біженців в Україні на чолі з директором Представництва пані Аною Поврженич. Участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Вадим Філашкін та директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку та зовнішніх відносин облдержадміністрації Оксана Головко.

Під час заходу обговорили поточну діяльність та плани NRC для подальшої кооперації та взаємодії з облдержадміністрацією.

Заступник очільника області зауважив на важливості допомоги придбання паливно-енергетичного ресурсу на опалювальний сезон 2019-2020 людям, які живуть поблизу лінії розмежування.

«Якщо говорити про людей, які живуть на лінії розмежування, то зараз, перед опалювальним сезоном, їм дуже необхідна допомога з вугіллям та пальним. Власними зусиллями ми допомогли їм перекрити дахи та вставити вікна. Важливим також залишається питання водо- та газопостачання цих населених пунктів», – зазначив Вадим Філашкін.

У 2019 році Представництво Норвезької ради у справах біженців в Україні розпочало реалізацію програми «Житло», в рамках якої проводяться роботи з відновлення житла, пошкодженого або зруйнованого внаслідок бойових дій. Під діяльність програми підпадають населені пункти, що розташовані на лінії зіткнення та у 10 кілометровій зоні у Ясинуватському, Бахмутському та Мар’їнському районах. В 2019 році заплановано відновити 602 будинки, з них 552 будинки, що мають легкі або середні пошкодження, та 50 будинків, що мають великі пошкодження.