портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА відбулось перше засідання координаційної ради з питань реформування вугільної галузі

Опубліковано 03 лютого 2020 року, 17:50

Сьогодні, 3 лютого, у Донецькій облдержадміністрації відбулось перше засідання координаційної ради з питань реформування вугільної галузі, яку створено при облдержадміністрації за підсумками проведеного 29 січня круглого столу з керівниками вугільних профспілкових організацій області.

В заході взяли участь представники виконкомів шахтарських міст, територіальних організацій Незалежної профспілки гірників України та Профспілки працівників вугільної промисловості України, регіонального відділення Національної служби посередництва та примирення в Донецькій області, Ради Об’єднання організацій роботодавців Донецькій області, облдержадміністрації, а також фахівці Міністерства енергетики та захисту довкілля України через засоби skype-конференції.

Метою заходу було обговорення проєкту Концепції реформування вугільної галузі України, яку нещодавно представило Мінекоенерго, та напрацювання обґрунтованих зауважень до нього. У зв’язку з цим, було ретельно розглянуто кожен захід Концепції та заслухано запитання і пропозиції учасників заходу. Зокрема, профспілками звернуто увагу на відсутність в проєкті Концепції інформації щодо балансу вугілля по країні та комплексу соціальних заходів, які передбачено у разі прийняття рішення щодо ліквідації шахти.

За результатами засідання прийнято рішення щодо спрямування спільно напрацьованого комплексу пропозицій до Мінекоенерго, а також заплановано проведення робочої зустрічі за участю представників Мінекоенерго, Мінсоцполітики, Мінрегіонбуду, облдержадміністрації та голів шахтарських міст з метою розробки проектів та заходів в рамках передбаченою Концепцією Програми реконверсії вугільних регіонів.