портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА відбулось засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Опубліковано 29 жовтня 2019 року, 16:04 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

29 жовтня в Донецькій ОДА під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна відбулось засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних представництв центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій - члени обласної комісії з питань ТЕБ та НС; голови міських рад, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, голови рад об’єднаних територіальних громад; рятувальники, правоохоронці, представники ДП «Донецький облавтодор». Частина присутніх брала участь у засіданні в режимі відеоконференції.

Під час заходу розглядали єдине питання – підготовки до запобігання надзвичайним ситуаціям у разі різкої зміни погодних умов або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру в осінньо-зимовий період 2019-2020 років, зокрема стан готовності сил та засобів до ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій, характерних для осінньо-зимового періоду 2019-2020 років, розгортання та функціонування стаціонарних та пересувних пунктів обігріву на території Донецької області в період настання холодів.

За словами керівників галузі житлово-комунального господарства та соціальної сфери, на сьогодні в області майже завершено підготовку об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери області до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років. 

Станом на 15 жовтня 2019 року в житловому господарстві підготовлено 8911 житлових будинків (100%) та на 100% систем централізованого опалення.

За їх словами, на сьогодні актуальними залишаються питання енергозбереження та економного використання енергоносіїв. Особливо це стосується споживання природного газу.

Щодо готовності об’єктів дорожньо-мостового господарства, то з початку року для забезпечення безпеки дорожнього руху ліквідовано 253 м2 ямковості, встановлено або замінено 1 941 дорожніх знаків, поновлено 487 км дорожнього полотна.

Для роботи в осінньо-зимовий період ДП «Донецький облавтодор» планує залучити 139 одиниць спеціалізованої зимової техніки, яка на 80% готова до роботи (111 одиниць). ДП «Донецький облавтодор» уклав договори на залучення у осінньо-зимовий період додаткової техніки сторонніх організацій у кількісті 32 одиниць.

Для ліквідації аварійних ситуацій, що можуть виникнути на лініях електропередачі всіх класів напруги під час опалювального періоду, в області може бути задіяно 106 одиниць техніки та 530 осіб. Для ліквідації аварійних ситуацій, що можуть виникнути на системах газопостачання під час опалювального періоду, в області може бути задіяно 12 бригад (409 осіб) та 82 одиниці спецтехніки.

За інформацією управлінь соціального захисту населення області, з метою запобігання переохолодження та загибелі громадян від перемерзання в осінньо-зимовий період, в області розгорнуто 247 пунктів обігріву, функціонують 40 банків одягу та 16 пунктів роздачі гарячої їжі. З метою виявлення громадян, які потребують допомоги, в області організовано 47 бригад соціального патрулювання.