портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА відбулось засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати

Опубліковано 28 серпня 2019 року, 17:23 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні, 28 серпня, у Донецькій ОДА відбулось засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Очолив захід заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін. Участь у засіданні взяли представники структурних та територіальних підрозділів Донецької ОДА, представники профспілок, а також керівники підприємств-боржників.

Під час зустрічі було розглянуто інформацію Головного управління ДФС у Донецькій області щодо заборгованості зі сплати податків до місцевого та державного бюджетів приватного акціонерного товариства «Азовзагальмаш», комунального підприємства  «Компанія «Вода Донбасу», Костянтинівського державного науково-виробничого підприємства «Кварсит», державного підприємства «Селидіввугілля», ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» та ДП «Шахта ім. Миколи Сафоновича Сургая».

Заступник очільника області запропонував підняти питання заборгованостей по заробітним платам на державний рівень.

«Наша задача – допомогти підприємствам забезпечити фінансовим ресурсом їх працівників. Діємо виключно в рамках закону та прав людей, але максимально намагаємося знайти вихід із ситуації, щоб підтримати, в першу чергу, мешканців області та самі підприємства, аби люди залишалися жити та працювати в нашому регіоні», – підкреслив Вадим Філашкін.

Також обговорено причини виникнення заборгованості із заробітної плати та сплати податків. Надано доручення структурним підрозділам облдержадміністрації щодо підготовки та направлення листів до центральних органів виконавчої влади, а також внесення законодавчих ініціатив з метою подолання кризової ситуації на підприємствах та вирішення нагальних проблем, які існують у державних вугледобувних підприємств області та Костянтинівського державного науково – виробничого підприємства «Кварсит».

Після заслуховування представників органів місцевого самоврядування, Головного управління Держпраці у Донецькій області та департаменту розвитку базових галузей промисловості облдержадміністрації з питання стану заборгованості на підприємстві «Азовзагальмаш», членами комісії прийнято рішення звернутися до правоохоронних органів з метою вирішення питання завершення процедури розпорядження майном.