портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА зустрілися з делегацією СММ ОБСЄ в Україні

Опубліковано 30 серпня 2019 року, 14:40 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін провів робочу зустріч з делегацією СММ ОБСЄ в Україні на чолі з заступником Голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні пані Антьє Граве.

Під час зустрічі сторони обговорили діяльність СММ ОБСЄ в регіоні, виклики, з якими зіштовхуються представники СММ ОБСЄ у зоні відповідальності, облаштування КПВВ, їх гуманітарні потреби, майбутнє проведення Форуму в Маріуполі, а також відновлення інфраструктури регіону.

Вадим Філашкін подякував делегації ОБСЄ за співпрацю, яка триває вже не перший рік, висловив сподівання, що ця співпраця триватиме далі і стане ще більш ефективною.

«Дуже приємно, що ви турбуєтесь глобальними питаннями, як допомога людям, які мешкають на лінії розмежування. Найбільша проблема постає в тому, що ми не маємо можливості без режиму тиші в повному обсязі відновлювати ті інфраструктурні об’єкти та будинки, які були пошкоджені внаслідок бойових дій. Активно триває робота з забезпечення населених пунктів електро-, газо- та водопостачанням. Обладнуються контрольно-пропускні пункти. Ми робимо все, аби наші люди почували себе захищеними та мали комфортні умови для проживання», - наголосив заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін.

Нагадаємо, спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки та співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) в Україні розпочала свою роботу на підставі запиту від Уряду України в ОБСЄ і консенсуального рішення всіх 57 країн-учасниць ОБСЄ.

Керують роботою Місії Посол, Голова СММ ОБСЄ в Україні пан Яшар Халіт Чевік (Туреччина, працює на посаді з 01 червня 2019 року) і заступники Голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні пан Марк Етерінгтон (Велика Британія) та пані Aнтьє Ґраве (Німеччина).

Головний офіс Місії розташований у Києві, крім того команди СММ працюють в інших містах України, зокрема, Дніпрі, Івано-Франківську, Львові, Одесі, Чернівцях, Харкові, Херсоні.

Крім того, діє 3 підрозділи СММ у Маріуполі, Краматорську та Сєверодонецьку і 2 регіональні підрозділи у Донецьку і Луганську. Попри складні безпекові умови, СММ здійснює до 45 щоденних патрулювань на сході України та 20 патрулювань в інших місцях України.