портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОВА обговорили місцеві програми підтримки ВПО

Опубліковано 13 грудня 2023 року, 22:00 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Сьогодні, 13 грудня, заступник голови облдержадміністрації  Юлія Костюніна провела заслуховування керівників Покровської РВА, Дружківської, Краматорської, Лиманської, Добропільської міських, Андріївської, Шахівської, Криворізької сільських та Черкаської селищної військових адміністрацій щодо програм підтримки та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на 2024 рік.

До заслуховувань долучилися голова Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Донецькій обласній державній адміністрації, обласній військовій адміністрації Тамара Лук’янчук, представники департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, Краматорської і Покровської РВА та обговорили заходи представлених програм.

Під час наради Юлія Костюніна звернула увагу керівників на необхідність надання підтримки та проведення заходів для мешканців, які залишилися на території громади або району, що перемістилися та перебувають на території Донецької області та які перемістилися (евакуювалися) у більш безпечні регіони країни.

Крім того, заступник очільника області запропонувала врахувати в програмах інтеграційні заходи, які направлені на соціалізацію мешканців та їх адаптацію в приймаючі громади.

За результатами заслуховувань окреслено шляхи удосконалення їх для більш ефективної реалізації заходів, направлених на захист прав і свобод внутрішньо переміщених осіб, їх інтеграцію до громад, враховуючи напрями Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року, кількість та категорії евакуйованого населення.