портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькому центрі профтехосвіти відбувся випуск швачок

Опубліковано 07 жовтня 2021 року, 16:30 , Донецький обласний центр зайнятості

Випускники Донецького центру профтехосвіти сьогодні, 7 жовтня, офіційно отримали нову спеціальність «Швачка».

В процесі навчання слухачі ознайомились з обладнанням швейного виробництва, з технологією виготовлення виробів. Майбутні фахівці отримали теоретичні знання, практичні навички ручної та машинної роботи, обробки окремих деталей одягу, а закріпили їх під час виробничої практики.

Після проходження всіх етапів навчання, слухачі успішно склали державну кваліфікаційну атестацію та отримали свідоцтво державного зразка з присвоєнням кваліфікації «Швачка 1-2 розряду». Присутні на державній кваліфікаційній атестації представники роботодавців відзначили високу якість виробів, зроблених слухачами та запропонували випускникам можливість працевлаштування.

«Я працювала 13 років у банку, та професія швачки зі мною ще з дитинства. З 6 років я перешивала мамині сукні, перебирала ґудзики. Мені подобалася творча робота. Після звільнення, я звернулася до центру зайнятості. Фахівці розповіли мені, що є можливість отримати нову професію швачки. І я ні на секунду не пожаліла, що погодилась на навчання. У нас була дружня атмосфера, чудовий викладач, який за такий короткий час встиг багато чому нас навчити як теоретично, так і практично. Тому дуже рада, що звернулася до центру зайнятості», – говорить одна з випускниць Оля Дуднік.