портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області працюють дві програми з підтримки малого бізнесу

Опубліковано 24 березня 2017 року, 10:04

23 березня на засіданні колегії Донецької облдержадміністрації розглянуто підсумки виконання Регіональної програми розвитку малого і середнього підприємництва в Донецькій області на 2015-2016 роки та проект Програми на 2017-2018 роки. Директор департаменту економіки облдержадміністрації Олег Свинаренко зазначив, що малі та середні підприємства області складають 11 723 підприємства, серед яких питома вага середніх 7,4 %  і – малих - 92,3 %, решту у 0,3% складають підприємства великого бізнесу.

При цьому, близько половини малих та третина середніх підприємств зосереджені в п’яти найбільших містах області – в Маріуполі (24,7 % та 14,2 %), Краматорську (9,7 % та 7,9 %), Слов’янську (6,4 % та 4,5 %), Бахмуті (3,9 % та 3,7 %) та Дружківці (по 3,0 %).

Разом з цим, слід зазначити, що малий та середній бізнес в регіоні розвивається уповільнено та нерівномірно. Його потенціал не реалізується в достатній мірі внаслідок ряду проблем, як регіонального, так і державного рівня, що є одним із стримуючих факторів розвитку економіки області.

На доручення очільника області в цьому році передбачено захід з продовження часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів підприємництва, а також запроваджується надання фінансової підтримки виключно для суб’єктів малого підприємництва на реалізацію проектів. Підтримка надаватиметься переможцям конкурсного відбору на безоплатній та безповоротній основі за рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів за умови обов’язкової участі у співфінансуванні проекту суб’єктом підприємництва.

Наразі завершується опрацювання порядку використання коштів місцевих бюджетів, що передбачаються на фінансову підтримку, на черзі - його юстування і затвердження розпорядженням голови облдержадміністрації та формування складу обласної конкурсної комісії.

За результатами обговорення проект Регіональної програми розвитку малого і середнього підприємництва в Донецькій області на 2017-2018 роки схвалено членами колегії та направлено на затвердження.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації