портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА відбулась публічна дискусія «Чим живуть мешканці тимчасово неконтрольованих територій Донбасу?»

Опубліковано 30 травня 2018 року, 15:41

30 травня відбулась публічна дискусія на тему «Чим живуть мешканці тимчасово неконтрольованих територій Донбасу?» за участі заступника голови Донецької облдержадміністрації Сергія Добряка та фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва.

З 17 по 25 лютого 2018 року серед мешканців Луганщини та Донеччини фонд провів 8 фокус-групових інтерв’ю з метою дослідити особливості горизонтальної комунікації між ними та суспільні настрої.

Розглядалися питання впливу конфлікту на міжособистісні відносини мешканців Луганської та Донецької областей, канали міжособистісних комунікацій, зміни в житті мешканців ОРДЛО за час конфлікту, пояснення ними причин конфлікту, тенденції сприйняття конфлікту та зміни власної позиції, основні проблеми та страхи, сподівання та очікування мешканців окремих районів Донецької та Луганської областей, їх оцінка ситуації в Україні та ОРДЛО, а також основні джерела інформації та інформаційні запити.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації привітав присутніх, висловив подяку Фонду «Демократичні ініціативи» за те, що порушили важливу тему про події на Сході України, які змінили життя мільйонів українців.

«За останній місяць Російська Федерація неодноразово обстрілювала наші населені пункту. Багато мешканців Донецької області були змушені покинути свої домівки. На даний час у багатьох внутрішньо переміщених осіб залишилися родичі та близькі на окупованій Російською Федерацією території України.

Основна наша задача – зміцнення національної єдності та консолідація українського суспільства. Сьогодні ми з вами будемо обговорювати вкрай важливі питання для регіону.

Повернути територію легше, ніж повернути серця людей та налагодити співпрацю з ними», – зауважив Сергій Добряк.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації