портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Дружківці придбано житло для створення дитячого будинку сімейного типу

Опубліковано 31 січня 2019 року, 12:16 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Уряд України підтримує створення сімейних форм виховання дітей-сиріт, а саме прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Відповідно постанови Кабінету Міністрів України на території Дружківки, в одному з найбільш «зелених» районів міста, був придбаний житловий двоповерховий будинок загальною площею – 153,1 м² для створення дитячого будинку сімейного типу. Будинок обладнаний котельнею, господарчими спорудами та великою, затишною альтанкою. Будинок розташований у районі, який має розвинену соціально – побутову інфраструктуру. 

Багатодітна родина зможе оцінити місце розташування дитячого садка, школи, ігрового дитячого майданчика поруч з будинком. Для творчого розвитку та занять спортом дітей та молоді неподалік знаходяться Центр дитячої та юнацької творчості, дитяча спортивна школа, басейн, спортивний клуб. Поруч є аптека та продуктовий магазин. 

Дитячий будинок сімейного типу – сім’я, в якій поряд із власними дітьми живуть і виховуються діти, позбавлені батьківського піклування. Така сім’я може взяти на виховання від 5 до 10 прийомних дітей. Вихованці перебувають у дитячому будинку сімейного типу до досягнення повноліття, а в разі продовження навчання у професійно-технічному, вищому навчальному закладі I–IV рівнів акредитації – до його закінчення, але не пізніше досягнення ними 23-річного віку. Родині щомісяця виділяється державна соціальна допомога на кожну прийомну дитину для придбання одягу, взуття, м'якого інвентарю, лікарських засобів, предметів особистої гігієни, іграшок, книжок, харчових продуктів відповідно до норм, визначених законодавством для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Також призначається грошове забезпечення для батьків - вихователів, яке становить 35 відсотків розміру соціальної допомоги на кожну прийомну дитину.

В нашій країні дуже багато дітей, які мріють про маму і тата. Дружківська міська рада звертається до всіх небайдужих до долі дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Саме Ваша сім’я може стати для прийомної дитини осередком любові й тепла, якого вона так прагне, й саме Ви навчите її усміхатися, любити людей і бути щасливою. І Ваш вчинок зробить цей світ добрішим. Зважтеся на цей крок! Ваша дитина на вас чекає.

За більш детальною інформацією звертайтеся до Служби у справах дітей Дружківської міської ради за адресою: м. Дружківка, вул. Соборна, б. 16, кабінет 115.