портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Дружківці та Лимані перевірили системи пожежної безпеки у освітніх та соціальних закладах

Опубліковано 18 грудня 2019 року, 15:16 , Державна служба з надзвичайних ситуацій України в Донецькій області

На виконання доручення Прем’єр-Міністра України № 44205/1/1-19 від 11.12.2019 з метою здійснення контролю за додержанням вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки закладів, установ та організацій з масовим перебуванням людей (дитячих садочків, шкіл, професійно-технічних та вищих навчальних закладів, гуртожитків, установ охорони здоров’я, державних об’єктів критичної інфраструктури, у тому числі торгівельно-розважальних закладів, віднесених до СС2 та СС3 класів наслідків (відповідальності) будівель та споруд) на Донеччині тривають позапланові перевірки зазначених закладів.

У місті Дружківка було здійснено перевірку комунального некомерційного підприємства «Дружківська міська лікарня №2» Дружківської міської ради, комунальної лікувально-профілактичної установи Дружківської міської клінічної лікарні № 1 та дошкільного навчального закладу ясла-садок комбінованого типу №23 "Чебурашка" Дружківської міської ради.

Співробітники ДСНС перевірили наявність та справність первинних засобів пожежогасіння, комплектацію пожежних щитів протипожежним інвентарем, утримання в належному стані шляхів евакуації, стан утримання електрогосподарства, забезпеченість об’єктів протипожежним водопостачанням, а також перевірили наявність та працездатність систем протипожежного захисту.

У процесі перевірки закладів рятувальники провели роз’яснювальну роботу з робочим персоналом щодо дотримання вимог правил пожежної безпеки на робочих місцях, а також щодо порядку дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Також з метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій, недопущення загибелі та травмування людей на пожежах, а також з метою навчання діям у разі виникнення пожежі або надзвичайної ситуації, в Лиманській загальноосвітній школі № 3 та Лиманській загальноосвітній школі  № 2 відбулась навчальна евакуація на випадок пожежі. Вона проводилася у супроводі інспекторського складу 21-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області, які наприкінці заходу підбили підсумки.

Фахівці Служби порятунку наголошують, що заходи з відпрацювання планів евакуації із навчальних закладів є дієвим засобом підготовки як дітей, так і педагогічних працівників до дій у разі виникнення будь-якої можливої надзвичайної ситуації в закладах освіти. Адже у разі виникнення надзвичайної ситуації дітей охоплює страх та паніка, а якщо дитина знатиме, як правильно діяти, це допоможе їй врятуватися.

Наразі тривають перевірки у всіх містах області.