портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Дружківці почався другий етап проекту «Запуск регіонів: Донбас»

Опубліковано 20 березня 2017 року, 10:21

Представники віл Дружківки взяли участь у другому етапі проекту «Запуск регіонів: Донбас», який стартував 13 березня у селищі Гайдари Харківської області.

Цей проект є частиною ініціативи "Запуск регіонів" Українського інституту міжнародної політики щодо реформи децентралізації, розвитку регіонів та наближення України до стандартів Європейського Союзу у сфері регіонального розвитку, місцевого самоврядування та підвищення прозорості та відповідальності місцевої влади. Проект "Запуск регіонів: Донбас" спрямований на підтримку органів місцевого самоврядування, що орієнтовані на здійснення реформ та є спроможними розробляти та реалізовувати програми розвитку громади.

У рамках семінару було розкрито теми зі стратегічного планування розвитку міста, проектного менеджменту, SWOT-аналізу, фанд-рейзінгу, переваг реформи з децентралізації та регіонального розвитку. Учасники були ознайомлені з можливостями та особливостями роботи з державним фондом регіонального розвитку, особливостями підготовки проектів для отримання інфраструктурної субвенції, донорських коштів – зокрема міжнародних фондів та участі в програмах технічної допомоги для розвитку громад, що працюють в Україні. Разом із експертом проекту Оксаною Івасів учасники працювали над фінансовими аспектами написання проектів – бюджетним плануванням та звітністю.

З основами комунікаційної стратегії та підготовки презентаційних матеріалів міста присутніх ознайомила медіаексперт Ірина Лляна, разом із якою учасники проекту розбирали, що ж таке комунiкацiйна стратегiя, для чого вона потрiбна та з чого складається. Учасники виконували практичні завдання, на власному досвіді вчилися презентувати свої роботи та отримували поради від досвідчених експертів.

Також у рамках заходу відбулися навчальні візити переймання досвіду сусідніх міст з успішним досвідом залучення додаткових коштів для потреб розвитку громади.  Було здійснено два візити до Первомайської та Тростянецької місцевих рад, де гостям розповіли про успіхи, нові можливості, поділилися напрацюваннями у рамках децентралізаційних процесів та співпраці з міжнародними донорами, досвідом з залучення коштів для розвитку міста.  За круглим столом представники територіальних громад   отримали відповіді на всі актуальні питання.

За результатами навчання зі стратегічного планування, проектного менеджменту та презентаційних навичок всі представники органів місцевого самоврядування та громадянського суспільства отримали сертифікати.

Дружківська міська рада