портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Дружківці пройшов навчальний захід для представників громадських об'єднань Донецької та Луганської області

Опубліковано 26 вересня 2017 року, 16:24

Європейський союз – економічний та політичний союз 28 держав-членів, що розташовані здебільшого у Європі. Веде свій початок від утворення Європейської спільноти з вугілля та сталі і Європейської економічної спільноти, що були засновані шістьма країнами в 1951 та 1958 роках відповідно. В сучасному вигляді існує на основі Договору про Європейський Союз. Станом на 2016 рік, у Єврозону входять 19 держав-членів, що використовують евро як свою національну валюту.

Підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом стало визначним етапом у розвитку договірних та партнерських відносин України з Європейським Союзом, головною метою якої є політична асоціація та економічна інтеграція.

25-26 вересня 2017 року у Дружківці пройшов дводенний навчальний захід для представників громадських об'єднань Донецької та Луганської областей «Умови та процедури імплементації угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом», за підтримки Федерального міністерства іноземних справ на підставі рішення Бундестаг Федеративної Республіки Німеччини через Представництво Фонду Ганса Зайделя в Україні ВБФ «Горєніє».

Під час заходу модератори ознайомили учасників з етапами виникнення, метою та принципами Європейського союзу, основними частинами угоди про асоціацією з ЄС, перспективами імплементації та впровадженням реформ на державному та регіональному рівнях. Також слухачі дізналися про позитивні і негативні сторони угоди про асоціацію, як реформи стосуються кожного мешканця України, про роль громадськості у контролі за діяльністю органів виконавчої влади в рамках імплементації угоди Україна-ЄС та проведуть «оксфордські дебати». За результатами семінару учасники отримали сертифікати у рамках проекту «Підвищення зацікавленості громадських об’єднань Донецької та Луганської областей в процесах євроінтеграції»

Дружківська міська рада