портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Дружківці провели круглий стіл з основ місцевого самовряду-вання

Опубліковано 10 березня 2017 року, 16:28

8 березня 2017 року Дружківка зустрічала  почесних гостей з Європейського Союзу.  У рамках проекту ПРООН та ООН Жінки «Відновлення врядування та примирення у громадах України, потерпілих від кризи», що фінансується Європейським Союзом був у приміщенні виконавчого комітету Дружківської міської ради проведений круглий стіл «Основи організації місцевого самоврядування, досвід Польщі у цьому напрямку та перспективи для українських громад».

У роботі круглого столу взяли участь високопосадовці Європейського Союзу, Генерального директорату Європейської комісії із гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення (ЕСНО) та програми розвитку ООН (ПРООН), а саме Люк Девінь – директор з питань Росії, Східного партнерства, Центральної Азії, регіонального співробітництва та ОБСЄ (EEAS), Жан-Луї Де Брауер – директор департаменту Європейської Комісії з гуманітарної допомоги та цивільного захисту (ECHO), Пітер Вагнер – голова групи підтримки України (SGUA) європейської комісії, Хельга Пендер – менеджер програми, представник делегації Європейського Союзу в Україні та інші поважні особи. Міський голова Валерій Гнатенко розповів присутнім про історію міста, висвітлив роботу основних підприємств, стан процесу об'єднання  громад  з територіальним центром в м.Дружківка, поділився власним досвідом та враженнями від стаді-турів.

Основними доповідачами у рамках круглого столу були представники Донецької обласної адміністрації, міських і сільських рад, які перебували у Польщі з навчальним візитом, організованим за сприяння ЄС і на власні очі мали змогу побачити, як працюють принципи  децентралізації, і яку користь  це приносить громаді. Під час доповіді учасники поділилися новим досвідом і враженнями з присутніми, зазначивши, що під час візиту переконалися, що завдяки відсутності вертикалі влади між гмінами, повітами та воєводствами, невеликі міста ефективно вирішують свої питання. Обговорювали питання ролі Програми ПРООН з відновлення та налагодження миру у процесі децентралізації, розвитку підприємництва та створення зон економічної діяльності, гендерно-чутливе планування та бюджетування: результати та перспективи розвитку тощо.

Це був перший круглий стіл із серії семінарів з обміну міжнародним досвідом серед представників громад і місцевої влади у Донецькій області.

Дружківська міська рада