портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Дружківці відбулося урочисте покладання квітів з нагоди Дня визволення України від фашистських загарбників

Опубліковано 27 жовтня 2017 року, 10:36

73 роки минули з того часу, як над Україною замайорів прапор визволення. Офіційною датою, коли в результаті Карпато - Ужгородської операції з нашої землі були вибиті останні гітлерівські сили, вважається 28 жовтня 1944 року. Саме у цей день прийшов мир, за який заплачено ціною життя мільйонів українців. Все далі відходять ті грізні роки, але не згасає пам’ять про тих, хто віддав заради перемоги власне життя.

27 жовтня 2017 року дружківська громада прийшла до площі Перемоги, щоб вшанувати пам’ять захисників – визволителів та безсмертний подвиг народу у Другій світовій війні. Схилити голови перед пам’яттю наших воїнів, наших героїв прийшли керівництво міста, члени ветеранських організацій, представники відділів, управлінь і структурних підрозділів Дружківської міської ради, представники навчальних закладів та мешканці міста.

Міський голова Валерій Гнатенко, звертаючись до присутніх, зазначив, що нащадки повинні пам’ятати, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Пам’ятати, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона запорука нашої перемоги! Тому що саме сьогодні, ми як ніколи відчуваємо ту тонку грань між миром і війною. Нинішні захисники України гідно продовжують героїчні традиції фронтовиків, захищаючи майбутнє країни вже в наш час.

Дружківська громада вшанувала всіх визволителів, які ціною власного життя подарували нам мирне небо тоді та тих воїнів, які сьогодні відстоюють незалежність і захищають нас кожен день. Після хвилини мовчання присутні низько вклонилися пам’яті героїв, після чого поклали квіти до пам`ятного знаку.

Дружківська міська рада