портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Харкові за добу підключили до електрики 5400 абонентів, – Тимошенко

Опубліковано 17 травня 2022 року, 14:20

У Харкові 16 травня відновив роботу міський транспорт. Маршрути коригуються в залежності від місця ремонтних робіт. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

За його словами, у Харківській, Київській, Чернігівській та Житомирській областях триває підключення споживачів до електро-, газо- та водопостачання. 

"Харківщина знову зі світлом! Лише за один день вдалось підключити 5400 споживачів центру області", - розповів Тимошенко.

Ще більше пів тисячі абонентів підключено у селах Кулиничі та Мала Данилівка. Також відновили електрику в селах Баранівка, Козачок, Чорноглазівка, Коробки для 1667 мешканців.

“До газу підключено 2500 людей в Дергачах на Харківщині, а також 1030 абонентів у селах Івашки, Олександрівка, Одноробівка,  Гур'їв Козачок, Перовське та Лютівка”, - додав Тимошенко.

На Київщині за добу відновили електрику в 15 населених пунктах. В Ірпені, де ще два місяці тому були запеклі бої, на 96% відновлено газопостачання.

Тимошенко нагадав, що у квітні уряд виділив громадам Житомирської області 100 млн грн на відновлення інфраструктури в районах, що найбільш постраждали від російської агресії. 

“Кошти підуть на ремонт мереж тепла, газу, води, електроенергії, а також на розбирання руйнувань, ремонт покрівель, заміну вікон і дверей, ліквідацію вибоїн на дорогах та інше”, - зауважив він.

Як відомо, раніше заступник керівника ОП повідомив, що згідно з рішенням Кабінету Міністрів України для ліквідації наслідків воєнних дій Київська область отримає 400 млн грн; Чернігівська та Сумська по – 250 млн грн; Житомирська область – 100 млн грн.