портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Києві продовжив роботу ІХ Конгрес «Код незламності освіти Донеччини»

Опубліковано 19 серпня 2023 року, 11:11

18 серпня 2023 року на базі Університету менеджменту освіти НАПН України продовжив свою роботу ІХ Конгрес «Код незламності освіти Донеччини». Другий день освітянського форуму, як і попередній, був насичений новими думками, цікавими ідеями і яскравими враженнями. 

З початком нового навчального року освітян області привітали почесні гості. Заступниця голови облдержадміністрації Юлія Костюніна у своїй промові зауважила: «Перед нами постають усе нові й нові виклики, пов’язані з організацією безпечного освітнього процесу, спроможністю цих закладів освіти забезпечити якість та сталість здобуття освіти. Як і вся Україна, ми працюємо задля нашої Перемоги, і ми вже зараз почали розробляти план першочергових дій з метою швидкого відновлення та організації роботи закладів освіти після деокупації ТОТ».

Василь Кремень, президент Національної академії педагогічних наук України, звертаючись до учасників конгресу, зазначив: «Війна – це лакмусовий папір випробування кожної сфери суспільного життя в Україні. І на моє переконання, освіта гідно пройшла це випробування. Освітяни Донеччини, як й інші громадяни вашого краю, які залишились вірними Україні та українській самоідентичності, - це справжні герої нашого часу. Ваш подвиг, ваша діяльність в умовах війни назавжди закарбується в українських підручниках історії».

Юрій Вергун, директор департаменту інституційного аудиту Державної служби якості освіти України, відзначив рівень освіти учнів Донецької області в умовах воєнного стану та освітніх втрат. 

Сергій Лондар, директор Державної наукової установи «Інститут освітньої аналітики» Міністерства освіти і науки України, надав аналітичні дані стану сфери освіти у розрізі областей, розповів про роботу над формуванням модулю кадрового резерву, створенням бази даних учнів, які перебувають за кордоном, на платформі ПАК «АЙКОМ».

Під час практичної частини конгресу його учасники мали можливість ознайомитися з новітнім  обладнанням кабінетів природничо-математичного циклу, класів безпеки та захисту України, яке презентували представники кампанії «СТЕМ-клас». Також педагоги взяли учать у форумі «Адаптаційний цикл базової середньої освіти на Донеччині: досвід Є!», долучившись до управлінської студії та освітніх галузевих секцій вчителів-предметників, 

Робота ІХ Конгресу освітян  «Код незламності освіти Донеччини» продовжиться 21 серпня 2023 року у дистанційному форматі.