портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Києві відбулась презентація "Культурного хабу Донеччина"

Опубліковано 09 листопада 2022 року, 19:19 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Сьогодні, 9 листопада, у Києві відбулась презентація «Культурного хабу Донеччина», який став уже 36 гуманітарним хабом для внутрішньо переміщених осіб. Головною метою подібних центрів Донецька облдержадміністрація, обласна військова адміністрація ставить створення комфортних умов для підтримки та гуртування мешканців нашої області, які виїхали за межі регіону. 

Відкриття проєкту приємно співпало зі святкуванням Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва та Днем української писемності та мови. На заході були присутні працівники культури Донеччини.

Із вітальним словом до присутніх звернулась заступниця голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна, яка підкреслила: «Споконвіку пісня і танець, музика і слово, витвори майстрів народної творчості були виразниками національної ідеї, оберегами історичної пам’яті. I в цьому велика заслуга працівників культури. Сердечно вітаю з професійним святом усіх, хто за покликанням серця присвятив своє життя благородній справі, бо культура – це не робота, а місія, яка несе добро та красу. Люди вашої професії особливі, бо талант дається не кожному, тож нехай ваша творча енергія надихає змінювати світ на краще». 

На заході були присутні: заступниця Міністра молоді та спорту України Марина Попатенко, в.о. директора Державного агентства з питань мистецтва та мистецької освіти Ольга Россошанська. 

Святковий настрій створила концертна програма, у якій взяли участь студенти Бахмутського фахового коледжу культури і мистецтв, актори Донецького академічного обласного драматичного театру (м. Маріуполь). Також відвідувачі хабу мали змогу подивитися виставку робіт художників та дітей з Донеччини, експонати якої були врятовані працівниками Донецького обласного художнього музею.

За матеріалами Управління культури і туризму облдержадміністрації