портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорській громаді більшість закупівель спрямовані на будівництво оборонних споруд та ремонт інфраструктури

Опубліковано 13 вересня 2024 року, 20:44

З початку поточного року у Краматорській громаді проведено 294 закупівлі на загальну суму 983 мільйони гривень. Про це під час чергового засідання робочої групи "Прозорість та підзвітність" повідомив заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко.

Про стан закупівель у поточному році в Краматорській міській територіальній громаді під час засідання робочої групи "Прозорість та підзвітність" доповів керівник Краматорської військової адміністрації Олександр Гончаренко.

Для потреб Збройних сил України громада витратить 301 млн грн. На сьогодні вже витрачено на оборонні потреби 285 млн грн. Це загалом 15% бюджету громади. Закупаються оборонні споруди для посилення оборонних об’єктів, також придбані бетонні тетраедри, загородження типу "Єгоза", будівельні матеріали тощо.

У громаді триває відновлення пошкоджених окупантами будівель та будівництво захисних споруд. Здійснено закупівлі робіт з капітальних ремонтів споруд цивільного захисту на суму 78 млн грн. Зі 100 підвальних приміщень багатоповерхових будинків, які мали захисні споруди, буде відремонтовано з дотриманням усіх необхідних вимог 95 приміщень. Ще 5 приміщень потребують значних коштів на укріплення стін підвалів, бо вони знаходяться в зоні підтоплення.

Для будівництва твердопаливних котелень проведено 3 закупівлі на суму 23 млн грн. Ще 4 закупівлі спрямовано на розробку проєктно-кошторисної документації, на це витратять 3,3 млн грн. Громада провела закупівлі на ремонт та утримання доріг і мостів загалом на 123 млн грн. Для ремонту будинків, які постраждали внаслідок російської збройної агресії, проведено закупівлі на суму 170 млн грн, проте, витрачено буде трохи більше 30 млн грн.

З 1 січня по 11 березня цього року Держаудитслужба України провела 18 моніторингів закупівель Краматорської ОТГ. З них до жодної з закупівель не було висунуто вимог щодо розірвання договорів. По 6 закупівлям встановлено, що документація була складена з порушеннями вимог законодавства. Ці неточності були усунуті та виправлені з боку громади.

У членів робочої групи "Прозорість та підзвітність" виникли питання з приводу однієї з закупівель, адже громада заключила з приватною компанією договір без проведення тендеру. Сама будівельна компанія мала в минулому кримінальне провадження з приводу завищення цін на проведені роботи. У громаді ця будівельна компанія проводить капітальний ремонт теплотрас.

За словами Ігоря Бойка, робоча група "Прозорість та підзвітність" продовжить розглядати закупівлі, які проводяться на Донеччині окремими громадами.