портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську нагородили переможців регіональної частини Національного конкурсу «Благодійна Україна» - «Благодійна Донеччина 2018»

Опубліковано 20 травня 2019 року, 15:18 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

20 травня у Краматорську відбулось фінальне нагородження переможців регіональної частини Національного конкурсу «Благодійна Україна» - «Благодійна Донеччина 2018». У Донецькій області цей конкурс проводиться вдруге. Для нагородження були запрошені директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації Наталія Чукова, голова Наглядової ради конкурсу, журналіст, громадський діяч Анжеліка Рудницька та  голова ГО «Асоціації жінок «ПАНІ» Лариса Одаренко.

Національний конкурс «Благодійна Україна» проводиться з 2012 року Асоціацією благодійників України. На Донеччині регіональний конкурс проводиться вперше. Регіональним представником конкурсу є ГО «Асоціація жінок «ПАНІ».

Метою заходу став розвиток ефективного соціально-орієнтованого благодійництва, меценатства та волонтерства в Донецькому регіоні та в Україні в цілому, шляхом публічного стимулювання кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та практик.

Відзнакою  переможця в окремій номінації конкурсу є «Ангел добра» – унікальна керамічна  статуетка ангела, декорована багатим національним орнаментом і оздоблена бурштином. Авторський бурштиновий «Ангел добра» – спільна розробка Асоціації «Український бурштиновий світ» та українських майстрів.

У цьому конкурсі беруть участь благодійники, які надавали благодійну допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня по 31 грудня 2018 року; благодійні проекти (ініціативи), реалізація яких (повністю або окремого етапу) була здійснена у зазначений період; суспільні інституції, які у цей період провадили діяльність, спрямовану на розвиток і підтримку благодійності в Донецькому регіоні та в Україні в цілому. Так, у 2018 році від різних установ Донецького регіону отримано 49 заявок на участь у конкурсі та обрано по 3 переможця (1,2,3 місця) у восьми номінаціях.  Переможців у регіональному конкурсі обрано Національною експертною радою.