портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську презентовано фотоальбом Сергія Ваганова «Літопис російсько-української війни»

Опубліковано 29 серпня 2020 року, 16:34

Презентація фотоальбому  відомого фотокореспондента Сергія Ваганова «Літопис російсько-української війни», присвячена Дню пам’яті захисників України, пройшла 29 серпня у Краматорську.

Світлини краще за слова очевидців передають те, що відбувалося і відбувається на Донеччині в останні роки.  Кожне фото - це пронизливий погляд на життя сходу України, розділене війною на «до» та «тепер». 

Роботи приголомшливі по сюжетності та емоційному напруженню, вони - про спільний біль пережитого та боротьбу за єдину Україну.

«Маю  честь бути знайомим з вами. Часто передивлявся ваші світлини. Вони настільки вражають своєю чистотою, достовірністю, правдивістю! Це не пусті слова. Це те, що дає надію, що все буде Україна, що у нас буде мир. Фото показують, що було насправді, до чого ми йдемо, хто дійсно хоче миру й благополуччя у Донецькій області й в Україні», - сказав голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко на презентації.

Автор зі сльозами на очах подякував всім, хто доклав зусиль до появи цього фотоальбому. 

«Ця книга починається з мирного Донецька. Того Донецька, в якому ми жили кожен своїм життям, коли для нас подією був забитий десь у Туреччині гол у 2009 році. У книзі ті люди, які у 2014 році, як і я, не дуже розуміючи, що відбувається насправді, як могли, відстоювали український Донецьк. Ця книга про те, хто привів до нас війну – це й чужі люди, це й  наші донецькі люди. Ця книга про велику кількість військових, волонтерів, які пішли захищати Україну. У мене є багато знайомих, які з Донецька пішли воювати. Зустрічаючи їх на війні, я кожному казав: «Дякую. За те, що ви тут», - розповів Сергій Ваганов.

Автор сподівається, що буде видано ще один фотоальбом, він об’єднає події з 2014 року й завершиться фото з головної площі  Донецька, який обов'язково повернеться до України.

Завершилася презентація автограф-сесією.