портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську презентували програму оцінки діяльності ОТГ

Опубліковано 15 травня 2019 року, 15:52 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Краматорську презентували програму оцінки діяльності об’єднаних територіальних громад Донецької області, яка у подальшому дозволить розробити ефективну стратегію розвитку громади. Проект реалізується у рамках програми «Відновлення та розбудова миру» Програми Розвитку ООН. 

Участь у презентації взяли представники як вже сформованих громад, так і майбутніх ОТГ, експерти ПР ООН та представники Донецької облдержадміністрації.

Спеціаліст з адміністративної децентралізації ПР ООН Анатолій Молошний зазначив, що використання досвіду експертів може допомогти малим громадам визначити стратегію розвитку та оперативно розв’язувати проблеми, що виникають через дефіцит кадрів.

«Моніторинг, який ми проведемо, допоможе чітко усвідомити громадам свої кадрові та фінансові спроможності. Я сподіваюсь, що за допомогою наших експертів, представники громад навчаться також залучати додаткові кошти від держави та міжнародних донорів задля розвитку своїх територій», - наголосив він.

Завідувач сектору інфраструктурного розвитку ОТГ департаменту інформаційної та внутрішньої політики ДонОДА Олександр Агулов зауважив, що така програма оцінки може стати дієвим інструментом, який дозволить швидко та якісно аналізувати поточну діяльність громад, а також дозволить майбутнім громадам краще планувати майбутнє об’єднання.